Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Gay Pride με τη βούλα ΥΠΠΟ και Δήμου Αθηναίων

ATHENS GAY PRIDE!!!                 Tο Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθoύν οι εκδηλώσεις του φετινού, Athens Gay Pride, στο κέντρο της Αθήνας. 



Οι μεγαλύτερες gay εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται φέτος να τριπλασιάσουν τον αριθμό των ξένων επισκεπτών.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι εν λόγω εκδηλώσεις τίθενται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

0 Αίτηση για ακρόαση από το ΕΣΡ

Ημερομηνία: 25 Μαΐου 2011


Θέμα: Αίτηση για ακρόαση από το ΕΣΡ

Η αφορμή για το φετινό μας σύνθημα ήταν η πολιτική που εφαρμόζει το ΕΣΡ απέναντι σε παρουσίες lbgt θεμάτων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Για το λόγο αυτό η επιτροπή ζήτησε ακρόαση από το Συμβούλιο του ΕΣΡ με το παρακάτω κείμενο:
Αγαπητέ πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΕΣΡ,
Σας παρακαλούμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε το Συμβούλιό σας για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα των  λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών, στην οποία ανήκει το Φεστιβάλ μας. Η ενημέρωση αυτή θα παρακαλούσαμε να γίνει με τη μορφή προφορικής ακρόασης κατά τη διάρκεια δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου σας. Εκτιμούμε, ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε το ΕΣΡ να ενημερωθεί έγκυρα και με διαφάνεια για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητά μας, όσον αφορά τον τρόπο και τις συνέπειες παρουσίασης μελών μας ή δραστηριοτήτων μας σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς επίσης θα βοηθούσε και την κοινότητά μας να ενημερωθεί με τον πλέον έγκυρο τρόπο για τις αντίστοιχες θέσεις του Συμβουλίου σας. Θα ήμαστε ευτυχείς, αν μια τέτοια συζήτηση κατέληγε στην αποφυγή επανάληψης περιστατικών διάκρισης εις βάρος μας, η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και από το ίδιο σας το καταστατικό.
Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη διαφωνία μας με αποφάσεις του Συμβουλίου σας με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο για σκηνές όπου παρουσιάζονται άτομα του ιδίου φύλου να φιλιούνται  ή όπου παρουσιάστηκε η τρανσέξουαλ κυρία Βακαλίδου. Τη διαφωνία μας εκτιμούμε ότι συμμερίζεται και η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και περιμένουμε την απάντησή σας,
Με εκτίμηση,
Οι εκπρόσωποι Andrea Gilbert και Δημήτρης Τσαμπρούνης
 

Αγόρι ή κορίτσι; Το μωρό θα διαλέξει όταν μεγαλώσει!

Ως φόρο τιμής στην ελευθερία και το δικαίωμα επιλογής και αντίθεση στους περιορισμούς χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι την απόφασή του να κρατήσει το φύλο του παιδιού του ως “επτασφράγιστο” μυστικό, έως ότου μεγαλώσει και το ίδιο αποφασίσει ως τι θέλει να ζήσει. 

Η 38χρονη Κάθι Ουίτερικ καιο 39χρονος Ντέιβιντ Στόκερ από το Τορόντο, έφεραν στη ζωή το τρίτο παιδί τους, πριν από τέσσερις μήνες.

Τότε, έστειλαν σε οικογένεια και φίλους το εξής mail... “Αποφασίσαµε να µη µοιραστούµε ακόµη το φύλο του/της Στορµ – φόρος τιµής στην ελευθερία και το δικαίωµα της επιλογής και αντίθεση στους περιορισµούς”.

Σε δηλώσεις του στην καναδική εφημερίδα “Toronto Star”, ο Ντέιβιντ Στόκερ, δήλωσε: Εάν πραγματικά θέλεις να γνωρίσεις κάποιον, δε ρωτάς τι έχει ανάμεσα στα πόδια του”.

Οι γονείς του μωρού, θεωρούν ότι με την απόφασή τους αυτή, εκφράζουν τις προοδευτικές ιδέες τους και “ρίχνουν γροθιά” στα καθιερωμένα πρότυπα της κοιωνίας, για το πώς “πρέπει” να ντύνονται και να δείχνουν τα αγόρια και τα κορίτσια.

Το ζευγάρι άλλωστε ήδη αφήνει και τα δύο µεγαλύτερα παιδιά, αποφασίζουν µόνα τους πότε θα κόψουν τα µαλλιά τους και τι θα φορέσουν καθηµερινά. 


Oι µοναδικοί άνθρωποι που γνωρίζουν το φύλο του παιδιού είναι τα δύο µεγαλύτερα παιδιά τους, ο 5χρονος Τζαζ και ο 2 ετών Κίο, ένας πολύς στενός φίλος και οι δύο µαίες που βρίσκονταν στην αίθουσα τοκετού.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας ανέστειλε την καμπάνια κατά της ομοφοβίας!

H Πρόεδρος της Βραζιλίας έχει αναστείλει μια εκστρατεία κατά της ομοφοβίας στα σχολεία, γιατί θεώρησε οτι το DVD και τα φυλλάδια δεν ήταν κατάλληλα για παιδιά.
Εκπρόσωπος της Προέδρου είπε ότι είδαν το υλικό και το ”δεν τους άρεσε αυτό που είδαν».
Τα DVDs και τα ενημερωτικά φυλλάδια που θα διανεμηθούν στα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, είναι μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της ομοφοβίας.
Διάφορες όμως θρησκευτικές ομάδες είχαν σοβαρές αντιρρήσεις ως προς το υλικό και η πρόεδρος αποφάσισε να αναστείλει το πρόγραμμα. Δεν είπε ποια μέρη δεν της άρεσαν παρ’ όλα αυτά.
Ο Jean Wyllys ακτιβιστής και μέλος του κογκρέσου δήλωσε στο  BBC: ”Ψήφισα υπέρ της στις τελευταίες εκλογές γιατί πίστευα ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των αμφισεξουαλικών.”
«Αν δεν κάνει στροφή και αλλάξει γνώμη, θα ζητήσω από όλους τους γκέι να μην την ψηφίσουν πάλι.” 
(antivirus magazine)