Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Νότιος Αφρική : Το νέο θύμα βιασμού είναι 13 ετών


Ένα κορίτσι 13 ετών είναι το νέο θύμα των “βιασμών συμμόρφωσης “στη Νότιο Αφρική.
Το νεαρό κορίτσι το οποίο δέχτηκε επίθεση στην Pretoria, λέγεται ότι ήταν ανοιχτά λεσβία και πολλοί πιστεύουν ότι δέχτηκε επίθεση για αυτό το λόγο.
Το φαινόμενο των “βιασμών συμμόρφωσης”  έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Νότιο Αφρική, με ομάδες να έχουν στοχοποιήσει λεσβίες όλων των ηλικιών για να τις “γιατρέψουν ” με μέσο τον βιασμό. Πρόσφατα η ακτιβίστρια Noxolo Nogwaza είχε βιαστεί και δολοφονηθεί. 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Tlali Tlali υποσχέθηκε αστυνομική έρευνα και υποστήριξη στο νεαρό κορίτσι και την οικογένεια της. 
“Η κυβέρνηση καταδικάζει αυτό το σκληρό έγκλημα ” δηλωσε. ” Τα δικαιώματα των gay και λεσβιών, είναι ανθρώπινα δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα τα οποία οφείλουμε να προστατέψουμε και να σεβαστούμε οποιαδήποτε στιγμή ”
Ο Dipika Nath, ερευνητής της Human Rights Watch, δήλωσε: ” Εάν η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές δε δράσουν γρήγορα, είναι θέμα χρόνου πριν δώσουν εξηγήσεις στην οικογένεια και τους συγγενείς του επόμενου θύματος το οποίο θα βιαστεί και δολοφονηθεί.”
(antivirus magazine)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου