Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Νομοσχέδιο για ποινές κατά των ομοφοβικών συμπεριφορών στην Ιταλία


Η υπουργός Ισότητας Καρφάνια και η βουλευτίνα Μουσολίνι τάχθηκαν υπέρ ενός νόμου που προβλέπει αυστηρές ποινές για ομοφοβικές συμπεριφορές.
Η Ιταλίδα υπουργός ισότητας Μάρα Καρφάνια και η βουλευτίνα Αλεσάντρα Μουσολίνι αποφάσισαν να συμμαχήσουν για να πετύχουν την έγκριση ενός νόμου που να τιμωρεί αυστηρά τα αδικήματα που συνδέονται με ομοφοβική στάση και συμπεριφορά.
Η Ιταλίδα υπουργός Ισότητας δήλωσε ότι "την Δευτέρα πρόκειται να στηρίξει στην βουλή πρόταση νόμου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία τιμωρεί ομοφοβικές επιθέσεις και πρακτικές ". Ακόμη και η εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Avvenire έχει εκφρασθεί θετικά.
"Δεν αληθεύει το ότι ένας τέτοιος νόμος ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση των δεσμών που συνάπτουν άτομα ίδιου φύλου", πρόσθεσε η Μάρα Καρφάνια. Η Μουσολίνι, αναφερόμενη, πάντα, στην ανάγκη να εγκριθεί νόμος που να τιμωρεί το μίσος, την βία και τις ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος των ομοφυλόφιλων, τόνισε ότι "υπάρχει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με πραγματικές και έντονες διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων. Ίσως, στο μέλλον, να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία πιο πολιτισμένη και να μην χρειάζεται, πλέον, ένας τέτοιος νόμος".
Η εγγονή του ιταλού δικτάτορα, εκτιμά ότι "η έγκριση του συγκεκριμένου μέτρου θα ήταν σημαντική, ιδίως για τους εφήβους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 30% των νέων που αποφασίσει σε εφηβική ηλικία να βάλει τέλος στη ζωή του, το κάνει διότι δεν καταφέρνει να ζήσει με γαλήνιο τρόπο την ομοφυλοφιλία του".
Η «κοινή στράτευση» των Καρφάνια και Μουσολίνι (σύμμαχοι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) έρχεται σε απευθείας αντίθεση με μεγάλο μέρος των συντηρητικών συναδέλφων τους, που θεωρούν ότι "ένας νόμος που να κάνει αναφορά, γενικότερα, σε καταδικαστέες πρακτικές και επιθέσεις - χωρίς πιο συγκεκριμένη εξειδίκευση-- θα μπορούσε να είναι αρκετός". Η Πάολα Κόντσια, όμως, βουλευτίνα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, υπενθυμίζει ότι "οι αρμόδιες επιτροπές του ιταλικού κοινοβουλίου συζητούν και αναλύουν τον σχετικό νόμο εδώ και εννιακόσιες εξήντα ημέρες, ενώ χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία ή η Σουηδία, τιμωρούν εδώ και καιρό με φυλάκιση τις ομοφοβικές επιθέσεις".
Τόσο η Καρφάνια, όσο και η Μουσολίνι έκαναν αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τον οποίο "οι δημόσιες συμπεριφορές και στάσεις χλευασμού των ομοφυλόφιλων, σε ώριμες, δημοκρατικές κοινωνίες είναι απαράδεκτες".

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου