Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Λαμ: «Γκέι, μείνετε στην ντουλάπα!»

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ συμβούλευσε τους ομοφυλόφιλους παίκτες να μην φανερώσουν δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Ο 27χρόνος αμυντικός τόνισε στο περιοδικό Bunte: «Για κάποιον gay παίκτη που το δηλώνει ανοικτά, θα είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι εκτεθειμένος σε υβριστικά σχόλια. Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλοφίλους».

Οι δηλώσεις του Λαμ αναμένεται να προκαλέσουν μπελάδες στον Γερμανό αμυντικό καθώς ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB), Τέο Ζβάνζιγκερ είναι υπέρ των gay ποδοσφαιριστών και μάλιστα τους έχει υποσχεθεί την στήριξη της ομοσπονδίας σε περίπτωση που αποφασίσουν να εξωτερικεύσουν την σεξουαλική τους ταυτότητα.
«Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής έβγαινε από τη ντουλάπα, θα το έβρισκα γενναίο και θα χαιρέτιζα τη κίνηση του. Θα είχε την στήριξη της DFB και τη δική μου», είχε δηλώσει ο Ζβάνζιγκερ τον Μάρτιο.
Πάντως αρκετοί συμπαίκτες του Λαμ δεν συμφωνούν μαζί του. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Μάριο Γκόμεζ είχε μιλήσει και αυτός στο Bunte, παροτρύνοντας τους gay ποδοσφαιριστές να βγουν από την ντουλάπα.
«Θα παίζουν πολύ πιο απελευθερωμένα. Το να είσαι gay δεν θα έπρεπε να είναι ακόμα ταμπού», είχε πει ο Γκόμεζ και μάλιστα είχε επικαλεστεί αρκετά παραδείγματα από την γερμανική κοινωνία όπως ο υπουργός εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελ και ο δήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Βοβέραϊτ.
Υπέρ της εξωτερίκευσης της σεξουαλικής τους ταυτότητας για τους gay ποδοσφαιριστές είναι και ο γκολκίπερ της εθνικής Γερμανίας και της Σάλκε, Μάνουελ Νόιερ. 

(www.sentragoal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου