Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Γερμανία : Η τιμωρία του gay θεολόγου!

Ο αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας, Joachim Meisner, ( στη φωτογραφία αριστερά ) γνωστός για τις πολύ συντηρητικές απόψεις του, επέλεξε να μην επιτρέψει σε έναν θεολόγο ανοιχτά ομοφυλόφιλο το δικαίωμα να διδάσκει Καθολική θεολογία.
Ο θεολόγος David Berger ( στη φωτογραφία δεξιά ) «κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχε ο αρχιεπίσκοπος στο πρόσωπο του και δε μπορεί να διδάσκει για λογαριασμό της εκκλησίας την Καθολική θρησκεία », δηλώνει το ανακοινωθέν του αρχιεπισκόπου.

Αυτή η απόφαση δεν έχει ουδεμία σχέση με την ομοφυλοφιλία του, δήλωσε εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου στα ΜΜΕ.

Το 2010, ο θεολόγος David Berger είχε υπογράψει ένα άρθρο στην εφημεδία της δεξιάς  Frankfurter Rundschau, στο οποίο μιλούσε για “παρωπίδες της Καθολικής εκκλησίας προς τους ομοφυλόφιλους”. Κατόπιν είχε μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του εμπειρία σε ένα βιβλίο Der heilige Schein, στο οποίο έκανε κριτική σε μέρος της εκκλησίας.

« Ο ίδιος πρόβαλε την ιδέα ότι δεν συμφωνεί με τους ηθικούς κανόνες της Εκκλησίας», είχε δηλώσει η Αρχιεπισκοπή.

Ο David Berger δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος και ενοχλημένος σε άρθρο του στην Frankfurter Rundschau .

Ο θεολόγος δήλωσε ότι γνωρίζει μεγάλο αριθμό ομοφυλοφίλων στην υπηρεσία της Εκκλησίας, ιερείς, μελλοντικούς ιερείς καθώς και καθηγητές θρησκευτικών. «Μου είχαν δηλώσει την ευγνωμοσύνη τους για το ότι είχα μιλήσει ανοιχτά για τα όσα αισθάνονται και οι ίδιοι », δήλωσε ο Berger.


(antivirus magazine)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου