Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΗΠΑ : Η ΛΟΑΤ κοινότητα ενισχύει οικονομικά τον πρόεδρο Obama

Η ομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, έχει τη στήριξη μεγάλου μέρους της ΛΟΑΤ κοινότητας στις ΗΠΑ , η οποία υποστηρίζει οικονομικά την προεκλογική καμπάνια επανεκλογής του προέδρου το 2012.  
Ικανοποιημένη η ΛΟΑΤ κοινότητα από μέτρα που πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως η κατάργηση του  “Don’t Ask, Don’t Tell,” έκαναν την έκπληξη στους υπευθύνους της καμπάνιας επανεκλογής του αμερικανού προέδρου με τη μεγάλη οικονομική ενίσχυση την οποία προσφέρουν.  
Άλλωστε η ομάδα της καμπάνιας για την επανεκλογή του προέδρου Obama έχει αρκετά gay άτομα, όπως των υπεύθυνο οικονομικών της καμπάνιας του Rufus Gifford, τον Andrew Tobias, και τον Jeremy Bernard.
Μπορεί η σχέση της ΛΟΑΤ με τον πρόεδρο να μην ήταν η καλύτερη αλλά εδώ και ένα χρόνο ο πρόεδρος Obama αλλάζει πολλά πράγματα, δείχνοντας ανοιχτά το ενδιαφέρον του στη ΛΟΑΤ κοινότητα. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δε θα υποστηρίζει τον νόμο DOMA ( Defense of Marriage Act ) , επέλεξε να καταργήσει το γνωστό Don’t Ask, Don’t Tell του Αμερικανικού στρατού. Το σίγουρο είναι ότι σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο Bush έχει κάνει πολλά και η αμερικανική ΛΟΑΤ κοινότητα περιμένει ακόμα περισσότερα.
Πηγή φωτογραφίας : Λευκός Οίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου