Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι Αμερικανοί λένε «ναι» στους gay γάμους!


Υπέρ των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του CNN που βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα έπρεπε να είναι νόμιμοι.

Παρότι οι Αμερικανοί αποδεικνύονται όλο και πιο απελευθερωμένοι στο εν λόγω ζήτημα, τα χάσμα των γενεών -και των φύλων- παραμένει. Έτσι, το 60% των Αμερικανών κάτω των 50 ετών υποστηρίζουν τους gay γάμους, ενώ μόλις 4 στους 10 άνω των 50 πιστεύουν το ίδιο. Ακόμα, πάνω από τους μισούς άνδρες βλέπουν αρνητικά τη νομιμοποίηση των ομοφυλόφιλων γάμων, σε αντίθεση με το 57% των γυναικών που είναι υπέρ.

Μια ακόμα παράμετρος που παίζει σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα είναι και η πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο κάθε ένας από τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα. Δηλαδή, περισσότεροι από 6 στους 10 Δημοκρατικούς αποδέχονται τους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, την ίδια ώρα που 7 στους 10 Ρεπουμπλικάνους είναι αντίθετοι.

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και διήρκεσε 2 ημέρες,9 και 10 Απριλίου. Για τη γνώμη τους ερωτήθηκαν 824 ενήλικες και σύμφωνα με την εταιρία που την διεξήγαγε, μπορεί να υπάρχει απόκλιση στα αποτελέσματα +-3,5 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου