Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αποσύρθηκε η εφαρμογή gay cure από την Apple!(Επιτέλους!)


Ξεσηκώθηκαν οργανισμοί της ομοφυλοφιλικής κοινότητας

Η εφαρμογή gay cure υποτίθεται ότι βοηθούσε τους χρήστες να «αλλαξοπιστήσουν» και να απελευθερωθούν από την ομοφυλοφιλία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη περιγραφή του, και ήταν διαθέσιμη στο ευρύ αγοραστικό κοινό. Το gay cure είχε αναπτυχθεί από το Exodus International, μία Χριστιανική οργάνωση με έδρα τη Φλόριντα της Αμερικής, οι οποίοι υποστήριζαν ότι θα αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο για άντρες, γυναίκες, παιδιά, μαθητές, καθώς και κληρικούς. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις από διάφορους φορείς δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα στο change.org, μία κοινωνικού περιεχομένου ιστοσελίδα, υπογράφηκε υπόμνημα από 90,000 άτομα για να κατεβάσει η Apple την εφαρμογή, ενώ ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The truth Winds Out, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, ανακοίνωσε ότι τη βρίσκει προσβλητική το λιγότερο. 

Τελικά η εφαρμογή αποσύρθηκε από το διαδικτυακό κατάστημα της Apple, iStore την 24 Μαρτίου με τη δήλωση του εκπροσώπου της, ότι την αποσύρουν επειδή παραβιάζει της κατευθυντήριες οδηγίες προς τους προγραμματιστές αναφορικά με την προσβολή μεγάλου αριθμού ατόμων. Από την 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα το υπόμνημα, το οποίο συνεχίζει και όπως αναφέρει και ο οργανισμός θα συνεχίσει, έχει συγκεντρώσει περί τις 155,000 υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου