Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Καταδίκη δύο υπουργείων στην Ιταλία για καταπάτηση δικαιωμάτων



Το υπουργείο εθνικής άμυνας και το υπουργείο μεταφορών θα αναγκαστούν να αποζημιώσουν με 20.000 ευρώ τον Danilo Giuffrida (φωτογραφία), 28 ετών από τη Σικελία, γιατί του πήραν το δίπλωμα οδήγησης το 2005, όταν σε ιατρική εξέταση δήλωσε ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Τρια χρόνια μετά το πρώτο δικαστήριο, το εφετείο της Κατάνια καταδίκασε τα δύο υπουργεία για διάκρισηκαι καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων, μειώνοντας την ποινή από τα 100.000 ευρώ στα 20.000.  
Το 2005, κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης για τη στρατιωτική θητεία του, ο Danilo Giuffrida,είχε δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Το στρατιωτικό νοσοκομείο, ενημέρωσε το υπουργείο αμύνης ότι ο νεαρος άνδρας, “δεν τηρούσε τις αναγκαίες ψυχολογικές προυποθέσεις”.
Τότε το υπουργείο μεταφορών του ακύρωσε το δίπλωμα οδήγησης για“προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας” στο πλαίσιο έρευνας για να εξεταστούν οι “δυνατότητες” του. Ο νεαρός άνδρας είχε κινηθεί δικαστικά κατά τωνδύουπουργείων.
Τον Ιούλιο 2008 δικαστήριο καταδίκασε τα δύο υπουργεία για προσβολή της προσωπικότητας του Giuffrida μιας και η εν λόγω απόφαση του είχε δημιουργήσει αίσθηματα αρνητικά και υποψίας προς το κράτος και είχε επιλέξει αποζημίωση 100.000 ευρώ.
Το εφετείο, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι η απόφαση των δύο υπουργείων ήταν αντισυνταγματική αλλά μείωσε την αποζημίωση στα 20.000 ευρώ.
(antivirus magazine)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου