Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Παιδικός σταθμός στη Σουηδία καταργεί τις λέξεις «αυτός» και «αυτή».

"Εδώ δεν υπάρχουν φύλα... Είμαστε όλοι ίσοι!"
Εδώ δεν υπάρχουν φύλα... Είμαστε όλοι ίσοι 

Στοκχόλμη 
Σε μια προσπάθεια να εξαλείψει στερεότυπα και διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ένας δημόσιος παιδικός σταθμός στη Στοκχόλμη αποφάσισε να μην χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιό του λέξεις όπως αγόρι και κορίτσι και να αποφεύγει να αναφέρεται στα παιδιά ως «αυτός» ή «αυτή», προτιμώντας να τα αποκαλεί «φίλους».
Το προσωπικό του σταθμού χρησιμοποιεί ουδέτερες εκφράσεις οι οποίες κάποιες φορές δεν υπάρχουν καν στο επίσημο λεξιλόγιο της Σουηδικής γλώσσας, ακολουθώντας συμβουλές από ειδικούς παιδαγωγούς που έχουν προσληφθεί στο συγκεκριμένο σταθμό.
Κάποιες φορές τα παιδιά ακούνε παραμύθια στα οποία υπάρχουν και ρόλοι με γκέι και λεσβίες ενώ αποφεύγονται όσα κλασσικά παραμύθια αναπαράγουν στερεότυπα για τα φύλα, όπως η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα.
«Η κοινωνία απαιτεί από τα κορίτσια να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα πρότυπα, να είναι ευγενικά και όμορφα, ενώ για τα αγόρια να είναι αρρενωπά, σκληρά και εξωστρεφή», λέει ένας δάσκαλος του σταθμού. «Το σχολείο μας τους δίνει μια φανταστική ευκαιρία να είναι ο, τι ακριβώς θέλουν να είναι», προσθέτει.
Σύμφωνα με έκθεση από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2010, η Σουηδία και άλλες τρεις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά ηγούνται παγκοσμίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα των φύλων. Η Σουηδία θεωρείται επίσης πρωτοπόρος σε ότι αφορά τη νομιμοποίηση για τις γκέι και λεσβιακές σχέσεις.
Αν και η πρακτική του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού είχε γενικώς θετική αποδοχή, δεν έλειψαν και αντιδράσεις. Κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν ότι αυτή η εμμονή με την ισότητα των δύο φύλων, αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια της λογικής στη Σουηδία.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η Γερουσία της Νέας Υόρκης είπε "Ναι!" στους gay γάμους!


Η Γερουσία της Νέας Υόρκης ενέκρινε νομοθέτημα για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου
"Ναι" στους gay γάμους
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης (επιτέλους!) θα καταστεί η έκτη --και πολυπληθέστερη-- των ΗΠΑ η οποία θα επιτρέπει στο εξής τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς η γερουσία της ενέκρινε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία το βράδυ της Παρασκευής με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά.
Αφού ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο επικυρώσει το νόμο υπογράφοντάς τον οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα μπορούν να αρχίσουν να τελούνται μέσα σε διάστημα 30 ημερών, αν και οι θρησκευτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με θρησκευτικό χαρακτήρα δεν θα είναι υποχρεωμένες από το νόμο να τελούν τέτοιες τελετές.
Η βουλή της πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε εγκρίνει το τροποποιημένο σχετικό νομοσχέδιο νωρίτερα χθες με 82 ψήφους υπέρ και 47 κατά.
Η μάχη που δίνεται σε κάθε πολιτεία σχετικά με τους γάμους ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών έχει καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει των προεδρικών εκλογών και αυτών για το Κογκρέσο το 2012.

υορκη, ατομων, iorki, atomon

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Gay πρόταση γάμου σε συναυλία της Kylie στο Περθ


Αν ήταν straight ζευγάρι, μάλλον θα τους βλέπαμε στις γιγαντο-οθόνες ενός αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, μπέιζμπολ… κάτι σχετικό πάντως.

Ο Μπεν και ο Σκοτ, ένα gay ζευγάρι από την Αυστραλία σκέφτηκαν, όμως, να πρωτοτυπήσουν. Στην τελευταία συναυλία της Κάιλι Μινόγκ στο Πέρθ της Αυτσραλίας, ανέβηκαν στην σκηνή και εκεί ο Μπεν πήρε το μικρόφωνο και έκανε πρόταση γάμου στον εννέα χρόνια σύντροφο του Σκοτ.
Τα πλήθη και μαζί τους η δημοφιλής Αυστραλέζα τραγουδίστρια τους ευχήθηκαν φυσικά, βίον ανθόσπαρτον!

(antivirus magazine)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Tα… ανύπαρκτα παιδιά!

Tα… ανύπαρκτα  παιδιά

«Κύριε, δεν θέλω να κάθεται δίπλα μου γιατί φοβάμαι ότι θα με κολλήσει» είπε ένα παιδί Ε΄ δημοτικού στο δάσκαλό του, αναφερόμενο σ’ ένα συμμαθητή του στα πλαίσια ενός βιωματικού εργαστηρίου για το ρατσισμό. Κανείς δεν ήθελε να κάνει παρέα με το θηλυπρεπές αγόρι. Αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο.
Η λεκτική και σωματική βία (κοροϊδία, ξύλο, εξευτελισμός, απομόνωση) προς τα ομοφυλόφιλα παιδιά είναι πολύ εκτεταμένη, όπως διαπιστώνει η Ομάδα εκπαιδευτικών κατά της ομοφοβίας στην εκπαίδευση. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η βία εναντίον των γκέι ξεκινά ήδη από το δημοτικό: «Δεν ήθελα να πάω σχολείο, έλεγα ότι είμαι άρρωστη. Παρουσίασα ίλιγγο». «Έφυγα από το σχολείο. Όταν μπόρεσα πήγα σε άλλη πόλη». «Ο πατέρας μου με οδήγησε σε ιατροδικαστή για να διαπιστώσει αν είχα έρθει σε επαφή με άντρα». «Είχα καταθλιπτικές τάσεις, με κορύφωση σκέψης για αυτοκτονία». Το χειρότερο είναι ότι ενώ στην πλειοψηφία των περιστατικών (90%) ήταν παρόντες άλλοι, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έκανε τίποτα: το 59% αδιαφόρησε, ενώ ένα 23% συμμετείχε στον εκφοβισμό. Μόνο το 5% υποστήριξε το θύμα. Οι επιπτώσεις στη σχολική ζωή είναι μεγάλες: το 67% των θυμάτων αναφέρει σοβαρές επιπτώσεις, ενώ ένας στους δύο δηλώνει ότι ο εκφοβισμός που εισέπραξε στο σχολείο επηρέασε αρνητικά τη ζωή του. Όπως επισημαίνει ένας δάσκαλος από την ομάδα: «Παρότι έχει γίνει συστηματική προσπάθεια να μπουν στα σχολικά βιβλία παραδείγματα από παιδιά που ανήκουν σε ομάδες που δέχονται εκφοβισμό (όπως παιδιά μεταναστών, με άλλο θρήσκευμα, με ειδικές ανάγκες κ.λπ.), τα παιδιά που έχουν διαφορετικότητα στην έκφραση ή τη βίωση του φύλου τους δεν αναφέρονται. Θεωρείται ότι δεν υπάρχουν».
Το πρόβλημα είναι πως ούτε οι εκπαιδευτικοίέχουν κατάλληλη ευαισθητοποίηση για το θέμα. Όπως λέει ένα παιδί: «Ανέφερα το γεγονός στους εκπαιδευτικούς μου και με έλεγαν τρελό». Η Ομάδα Εκπαιδευτικών κατά της Ομοφοβίας στην εκπαίδευση προσπαθεί να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να λειτουργούν βοηθητικά σε τέτοια περιστατικά. Η ομάδα συνεχίζει την έρευνα. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ανώνυμο ερωτηματολόγιο εδώ:www.10percent.gr/stiles/koinotita/omofovia-kai-ekpaideysh/2327-2011-06-1..., ενώ στοwww.10percent.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα.

Κυπρος - Ελλειμα στα ανθρωπινα δικαιωματα

Σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού υπόκεινται εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη


Παραμένουν οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού στην Ευρώπη.


Στρασβούργο: Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την κοινωνική χλεύη, να υφίστανται διακρίσεις και συχνά να γίνονται θύματα βίαιων επιθέσεων, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή αμφιλεγόμενο φύλο, επισημαίνει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα (LGBT), θύματα μιας ομοφοβίας και τρανσοφοβίας, που απλώνεται επικίνδυνα στην Γηραιά Ήπειρο, δεν αναγνωρίζονται ως πρόσωπα που μπορούν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, δεν προστατεύονται από την εναντίον τους βία και δεν απολαμβάνουν των ελευθεριών του συνέρχεσθαι, της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι.

Η ιδιαιτερότητά τους, το φύλο και το απαραβίαστο της οικογενειακής τους ζωής δεν αναγνωρίζονται, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες παρεμποδίζεται η πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση, τονίζεται στην έκθεση.

Εκείνο που αναφέρει με ιδιαίτερη ανησυχία η έκθεση είναι το γεγονός ότι άτομα αυτά, που στις χώρες καταγωγής τους αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο βασανιστηρίων ή της εκτέλεσης λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, συνάντησαν αξεπέραστα εμπόδια στην διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου.

Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διαφυλικά άτομα, όπως η έλλειψη της νομοθεσίας που διέπει την αναγνώριση της αλλαγής φύλου, η απαίτηση προκειμένου τα διαφυλικά άτομα να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, που οδηγεί σε υπογονιμότητα, να είναι άγαμα ή διαζευγμένοι, ώστε να είναι νομικά αναγνωρισμένη.

Χαρτογραφώντας την κατάσταση που επικρατεί, στις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τους LGBT, η έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

- Μόνο 20 κράτη-μέλη (Αλβανία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) περιλαμβάνουν στην νομοθεσία τους ρητή απαγόρευση των διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού.

Διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού απαγορεύονται όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, αγαθά και υπηρεσίες σε Ανδόρα, Αυστρία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και Ελβετία.

Διακρίσεις, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν απαγορεύονται ρητά, ωστόσο, στον τομέα της πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες σε Κύπρο, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία και ΠΓΔΜ.

- Ο γάμος μεταξύ συντρόφων του ίδιου φύλου επιτρέπεται σε επτά κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία), ενώ σε
13 ακόμη κράτη (Ανδόρα, Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο) υπάρχει θεσμοθετημένη η αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης.

- Η υποκίνηση μίσους, βίας ή διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού θεωρείται ποινικό αδίκημα μόνο σε 18 κράτη-μέλη (Ανδόρα, Βέλγιο, Κροατία,Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Μονακό, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ η ομοφοβική πρόθεση αναγνωρίζεται ως επιβαρυντικός παράγοντας σε εγκλήματα του ποινικού δικαίου μόνο σε 14 κράτη (Ανδόρα, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο).

- Από το 2004, σε τουλάχιστον 12 κράτη-μέλη έχουν υπάρξει περιπτώσεις απαγορεύσεων ή διοικητικά εμπόδια για εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) ή άλλες σχετικές εκδηλώσεις λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ (Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία και ΠΓΔΜ).

Σε άλλα οκτώ κράτη (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, Μονακό,Μαυροβούνιο και Αγιος Μαρίνος) δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σχετικές εκδηλώσεις διαφυλικών ατόμων. Προσπάθειες να ποινικοποιηθεί η ομοφυλοφιλία καταβλήθηκαν σε Πολωνία, Λιθουανία και Ρωσική Ομοσπονδία.

- Περιορισμοί στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και στις διαδικασίες αναγνώρισης των ενώσεων των LGBT, εντοπίσθηκαν σε Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσική Ομοσπονδία, Τουρκία και Ουκρανία.



(http://gaycypriot.blogspot.com)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

It Gets Better!

Απίστευτο κομμάτι και βίντεο κλιπ για την καμπάνια It Gets Better,από το συγκρότημα Rise Against!
Δείτε το!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιάφορα, αν δε φέρνουν λεφτά στο ταμείο.




Η συζήτηση της 14ης Ιουνίου 2011 στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γεώργιου Νικητιάδη και του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Αθανάσιου Πλεύρη σχετικά με το Athens Pride και το Rainbow Week δε μπορεί παρά να κάνει έξαλλο/η κάθε υποστηρικτή/τρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο κ. Πλεύρης είναι γνωστός για τις ομοφοβικές, ετεροσεξιστικές και ρατσιστικές του θέσεις, οπότε δε μας εκπλήττει καθόλου το γεγονός ότι αναπαρήγαγε την ψευδή φήμη περί κρατικής χρηματοδότησης του Athens Pride, όπως και ότι εγκάλεσε το Υπουργείο ότι προωθεί επικοινωνιακά μια δράση που καμία σχέση δεν έχει με τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις του. Οι απαντήσεις όμως του Υφυπουργού ότι “είμαστε μια χώρα που επιτρέπει τη διαφορετικότητα, δεν την απαγορεύουμε, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω”, “ούτε τους υπερασπιζόμαστε, ούτε τους στηρίζουμε, ούτε τους καταδικάζουμε”, “αν πληρώναμε αυτούς και δεν πληρώναμε τους συμβασιούχους της Ακρόπολης, θα είχατε απόλυτο δίκιο, όχι απλώς να κάνετε μια ερώτηση, αλλά να την ενισχύσετε με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό” και η γενικότερη επιμονή του ότι η επικοινωνιακή στήριξη του Υπουργείου είχε ως μόνο σκοπό την προσέλκυση τουριστών/τριών δείχνουν το αποκρουστικό πρόσωπο μίας κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για εισπράξεις εσόδων, στην προκειμένη περίπτωση τουριστικών. Το ευχαριστημένο χαμόγελο μάλιστα του Υφυπουργού όσο ακούει τους επαίνους του προεδρεύοντα Βαΐτση Αποστολάτου, για το γεγονός ότι δε χρησιμοποίησε ξενόφερτες λέξεις, αλλά μίλησε για “αυτούς”, όπως και για τη σύνδεση του θέματος αποκλειστικά με τον τουρισμό και τους “Double Income No Kids/ Διπλό Εισόδημα Καθόλου Παιδιά”, δε θα θέλαμε καν να το σχολιάσουμε. Παρεμπιπτόντως ο κ. Αποστολάτος έχει μάλλον παράξενα κριτήρια για το ποιες λέξεις απαξιεί να χρησιμοποιήσει ως ξενόφερτες, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι φοβάται ότι θα σκεφτούν οι άλλοι/ες για αυτόν, αν πει τη λέξη “γκέι” δημόσια.
Το δικαίωμα των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς και ίντερσεξ στην ορατότητα δεν είναι τουριστική ατραξιόν και πηγή εσόδων, αλλά βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που αφορά το 10% του πληθυσμού αυτής της χώρας: ένα 10% του πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης, την τεκνοθεσία και την ομογονεϊκότητα, αντιμετωπίζει διαφορετικά όρια ηλικίας για το συναινετικό σεξ, δεν προστατεύεται από τη ρητορική και τα εγκλήματα μίσους. Η επιχειρηματολογία βέβαια του Υφυπουργού μας ξεκαθαρίζει μάλλον γιατί και αυτή η κυβέρνηση αδιαφορεί για την προάσπιση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων, καθώς από ό,τι φαίνεται αξίζει να υποστηρίξεις μόνο ό,τι σου φέρνει χρήματα στο ταμείο.
Η οικονομίστικη, απάνθρωπη αυτή λογική δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζει καμία κυβέρνηση, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού φτωχαίνει, απολύεται και αισθάνεται να συνθλίβεται από μια πρωτοφανή κρίση και τη θύελλα εισπρακτικών μέτρων που την έχουν ακολουθήσει. Η αποκρουστική αυτή πολιτική, που ενδιαφέρεται πολύ για χρήματα και καθόλου για ανθρώπινα δικαιώματα, είναι αναπόφευκτο να αδιαφορεί και για το ότι τα πρώτα θύματα των οικονομικών κρίσεων είναι οι κοινωνικές ομάδες με λιγότερα προνόμια: οι γυναίκες, οι γκέι/λεσβίες/αμφί/τρανς/ίντερσεξ, οι μετανάστες/τριες, τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένες/οι.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση με οικονομίστικη λογική και αδιάφορη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες/ισσες αυτής της χώρας, μόνο μαχητικές απαντήσεις αξίζουν να δίνονται, που θα διεκδικούν μια κοινωνία βασισμένη στην αλληλεγγύη, στη δημοκρατία και στην ισότητα.
Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

‎Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου φωτογραφήθηκε για gay περιοδικό

Photo for this articleΤο γνωστό μοντέλο που τον είχαμε δεί να συμμετέχει σε μία φωτογράφιση του Next Top Model έκανε μία πολύ αποκαλυπτική φωτογράφιση για το Γαλλικό Gay περιοδικό PREF. Το concept τον δείχνει με διάφορα δερμάτινα αξεσουάρ, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία ποζάρει φορώντας ένα αντρικό string.
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου -που το κατεξοχήν αντρικό στιλ του προσώπου του και το γραμμωμένο σώμα του έχουν χαρακτηριστεί ως πρότυπα αρχαιοελληνικού κάλλους- έρχεται να συμπληρώσει το κενό κομμάτι του παζλ που τα τελευταία χρόνια λείπει από το εγχώριο... αρσενικό μόντελινγκ.





Μετά τον Φώτη Γιαννιώτη και τον Μάνο Πανταζή, οι οποίοι έγραψαν λαμπρή ιστορία στη δεκαετία του '90, είχε παραμείνει χωρίς διάδοχο ο θρόνος τους. «Ολα δείχνουν ότι ο Δημήτρης έχει τη στόφα του μοντέλου που μπορεί να σταθεί στον χώρο του διεθνούς μόντελινγκ εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας» λέει παράγοντας από τον χώρο της μόδας.


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Ιστορική απόφαση» του ΟΗΕ προωθεί το τέλος στις διακρίσεις των φύλων


Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση που προωθεί την ισότητα των ατόμων, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Το κείμενο της απόφασης χαρακτηρίστηκε «ιστορικό» από οργανώσεις ομοφυλοφίλων, ενώ πυροδότησε θυελλώδεις συζητήσεις.
Η απόφαση ψηφίστηκε με 23 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ υπήρξαν και τρεις αποχές.
Το κείμενο της απόφασης, που παρουσιάστηκε από τη Νότια Αφρική, χαρακτηρίστηκε «ιστορικό» από μη κυβερνητικές οργανώσεις δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και έδωσε αφορμή για μια θυελλώδη συζήτηση ανάμεσα στα αφρικανικά κράτη, υπό την προεδρία της Νιγηρίας, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς αυτήν,
Στην απόφαση τονίζεται συγκεκριμένα «πως όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε ό,τι αφορά στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους και καθένας πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των ελευθεριών…χωρίς καμιά διάκριση».
Ζητείται επίσης να εκπονηθεί ειδική μελέτη για τους νόμους που εφαρμόζουν διακρίσεις, αλλά και για τις βιαιότητες εναντίον ατόμων εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
(www.avmag.gr)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

New York: πέρασε η πρόταση για τους gay γάμους, ψηφοφορία αύριο

Tο συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε την πρόταση για τους gay γάμους (80 έναντι 63 ψήφων) και πλέον ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Γερουσία την Παρασκευή. H ψηφοφορία στη γερουσία κρέμεται στη μια ψήφο! Ο Governor της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo,που υποσχέθηκε πως θα νομιμοποιήσει τον Gay γάμο ευχαρίστησε τα μέλη του συμβουλίου για το θάρρος τους!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βραβεύτηκε ως gay πρότυπο ο Ricky Martin


Το βραβείο «Vito Russo» πήρε ο Ricky Martin και βραβεύτηκε ως gay πρότυπο! «Σήμερα περπατάω με το κεφάλι ψηλά... είμαι ελεύθερος», είπε ο τραγουδιστής στο σχετικό gala που έγινε στη Νέα Υόρκη.
Ο Ricky, που παραδέχθηκε πέρσι την ομοφυλοφιλία του μέσω της ιστοσελίδας του, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη βραδιά της Συμμαχίας Ομοφυλοφίλων Ενάντια στην Περιθωριοποίηση (GLAAD), η οποία βραβεύει κάθε χρόνο όσους  υποστηρίζουν τα lgbt δικαιώματα μέσω του σινεμά, της τηλεόρασης και, γενικά, της showbiz.


«Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ελεύθερος και σήμερα μπορώ να πω πως είμαι» είπε ο 39χρονος Πορτορικανός σταρ και ευχαρίστησε τους γονείς και τον σύντροφό του. «Ζήτω η Νότια Αμερική, ας μοιραστούμε την αγάπη!», κατέληξε.

ΠΗΓΗ :madata.gr

Τελικά gay γεννιέσαι ή γίνεσαι;

ImageΓεννιεσαι λεει η επιστημη αλλα δεν ειναι απολυτως σιγουρη.



Ο σεξουαλικός προσανατολισμός σχετίζεται με βιολογικούς παράγοντες που διαμορφώνονται από τη γέννα, υποστήριξαν ερευνητές στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο Νευρολόγων που έγινε στη Λισαβόνα. Ο νευρολόγος Τζερόμ  Γκόλντστάιν είπε στους 3 χιλιάδες νευρολόγους του Συνεδρίου ότι η σεξουαλική κλίση, δηλαδή η ετεροφυλοφιλία και η ομοφυλοφιλία, χαρακτηρίζονται πλέον έμφυτες και όχι επίκτητες, δεν οφείλονται δηλαδή σε εξωγενείς παράγοντες. «Η ομοφυλοφιλία είναι το πιο κοινό πράγμα στο ζωικό βασίλειο, αφού το κάνουν σχεδόν όλα τα ζώα, από τις μέλισσες και τα πουλιά, μέχρι τα δελφίνια και τους πιθήκους, πιθανόν να το κάνουν και οι ψύλλοι», υποστήριξε ο δρ Γκόλντσταϊν.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα είναι και αυτό των πιγκουίνων , όπου άτομα του ίδιου φύλου κάνουν διά βίου σχέσεις ενώ οι πίθηκοι μπονόμπο είναι πλήρως bisexual.  "Όλα αυτά τα παραδείγματα από τα μέλη του ζωικού βασιλείου, καταμαρτυρούν πως η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αμάρτημα απέναντι στην ίδια τη φύση", κατέληξε ο Γκόλντστάιν που είχε και την υποστήριξη του Κάζι Ραχμάν, λέκτορα Γνωσιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου ο οποίος  τόνισε: «Κατά την άποψή μου, εάν είσαι ομοφυλόφιλος, έχεις γεννηθεί ομοφυλόφιλος». Πάντως μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάποια κοινή παραδοχή για την αιτία που ένας άνθρωπος αναπτύσσει ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης χρησιμοποιώντας μαγνητικούς τομογράφους  μέτρησης της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο,  έχουν ήδη βρει διαφορές στο μέγεθος της αμυγδαλής, που παίζει ένα σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές αντιδράσεις. Οι εγκέφαλοι των ομοφυλοφίλων ανδρών έμοιαζαν με  αυτούς των ετεροφυλόφιλων γυναικών και των ομοφυλόφιλων γυναικών έμοιαζαν με αυτούς  των ετεροφυλόφιλων ανδρών.

To συμβούλιο του Λονδίνου παροτρύνει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετήσουν!




To συμβούλιο του Λονδίνου  παροτρύνει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να βγουν προς τα εμπρός για την υιοθεσία παιδιών που έχουν ανάγκη.
Το συμβούλιο του Lambeth λέει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για τους εφήβους, παιδιά με ειδικές ανάγκες και κάποια που έχουν κριθεί προφυλακιστέα. Ο Cllr Pete Robbins, μέλος του ιδιαιτέρου γραφείου για Παιδιά και Νέους Υπηρεσίες, εξέφρασε την ανησυχία ότι τόσο λίγα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο δήμο έρχονται για υιοθεσίες.
Είπε: «Ανησυχούμε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο δήμο νομίζουν ότι δεν μπορούν να υιοθετήσουν, αλλά αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από ποιος μπορεί να γίνει γονιός οπότε την Ημέρα αυτή (ημέρα του Πατέρα), ζητάμε μόνο άνδρες, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να προσέλθουν και να μάθουν περισσότερα γι αυτό. Η ικανότητα να παρέχει κάποιος ένα σταθερό και ένα περιβάλλον αγάπης για ένα παιδί είναι το πρώτο προσόν. ”
πηγή: pinknews.co.uk

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΑ by Stephan Kapellas(gitv.gr)


Αναφορές σε χριστιανικά κείμενα που καταδικάζουν την ομοφυλοφυλία:
Η ομοφυλοφιλία είναι κατακριτέα από τις περισσότερες θρησκείες του κόσμου. Σε αυτές ανήκει και ο χριστιανισμός και τα ετερόδοξα δόγματά του (ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, κ.α.) Μέσα σε χριστιανικά κείμενα υπάρχουν κάποιες αναφορές σε κείμενα που καταδικάζουν τον ανδρικό/γυναικέιο σοδομισμό ή αλλιώς ομοφυλοφιλία. Σε εβραϊκό κείμενο της παλαιά διαθήκης αναφέρεται:  «Καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν». (Λευιτικό 18:22· 20:13, Ο (Μτφρ.: Εάν ένας άνδρας κοιμηθεί με έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, και οι δύο έχουν διαπράξει βδέλυγμα). Στη καινή διαθήκη, υπάρχουν και εκεί αναφορές που χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία ως αφύσικη κατάσταση :  «Ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες». (Ρωμαίους 1:27) Μάλιστα όσοι εμμένουν σε αυτή την πορεία «βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι». (1 Κορινθίους 6:9, 10)
Η εκκλησία τi θέση παίρνει στον 21ο αιώνα για το ζήτημα αυτό?
Αν και τα χρόνια πέρασαν και η κοινωνία μας συνεχώς μεταβάλλεται, η εκκλησία έχει μείνει πιστή στις εβραϊκές τις παραδόσεις περί αμαρτίας και αρρώστιας, όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους. Η ορθόδοξη εκκλησία (που ακόμα και τώρα είναι η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος) είναι κάθετη στις απόψεις της για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος, ο οποίος επανελειμένα έχει αναφερθεί κατά των ομοφυλόφιλων επικαλούμενος τις γραφές. Ένας άλλος μητροπολίτης ο εκ Πειραιώς Σεραφείμ, έχει αναφερθεί με σκληρά λόγια εναντίον των ομοφυλόφιλων¹. Καταλαβαίνετε ότι η εκκλησία σήμερα δεν έχει και τις καλύτερες διαθέσεις ή μάλλον θα έλεγα εκσυγχρονισμένες αντιλήψεις περί της ομοφυλοφιλίας.
¹Πηγή από tvxs.gr: http://tinyurl.com/6bduvay
Δόγματα και εκκλησίες που αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους:
Προς έκπληξη πολλών από εμάς, υπάρχουν εκκλησίες χριστιανικές που δέχονται τους ομοφυλόφιλους, αλλά και το γάμο αυτών. Οι εκκλησίες ή αλλιώς τα δόγματα που επιτρέπουν ή είναι υπό συζήτηση το θέμα της τέλεσης του γάμου των ομοφυλόφιλων είναι οι έξεις: ¹Αγγλικανική Εκκλησία και συγκεκριμένα του Καναδά, Παλαιο-καθολικοί, Μεταρρυθμισμένη Καθολική Εκκλησία, Φιλελεύθερη Καθολική Εκκλησία, Λουθηρανική και Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία (στις: Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Η.Π.Α., Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Ελβετία, Καναδά, Νορβηγία.) Πρεσβυτεριανή Εκκλησία (Η.Π.Α.), Μεθοδισμός, Μοραβιανή Εκκλησία (Νότιος Αμερική), Προτεσταντική Εκκλησία στην Ολλανδία, Ηνωμένη Προτεσταντική Εκκλησία στο Βέλγιο και τέλος Εκκλησία Ενότητας. Με άλλα λόγια υπάρχουν χριστιανικές εκκλησίες ανά τον κόσμο (κυρίως το δυτικό) που είναι ανεκτικοί προς στους ομοφυλόφιλους, ενώ κάποιες από αυτές τελούν ή σκέφτονται να τελέσουν γάμους ομοφυλόφιλων.
Οι θρησκείες ως κύριο αίτιο ανάπτυξης της εσωτερικευμένης ομοφοβίας του ατόμου.
Πολλοί ομοφυλόφιλοι κατά τη μετάβαση τους στην εφηβεία, αλλά και πολύ αργότερα, νιώθουν ενοχές για αυτό που είναι. Πιστεύοντας στις διδασκαλίες της εκκλησίας περί σοδομισμού, ανωμαλίας και αρρώστιας, αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να αποβάλουν ως δια μαγείας από μέσα τους αυτό που τους τρώει. Φυσικά αναφέρομαι στην ομοφυλοφιλία, που για κάποιους φαντάζει κάτι πέρα από κάθε λογική, κάτι το οποίο δε θα σε οδηγήσει στο παράδεισο ή ακόμη καλύτερα κάτι που θα σε εμποδίσει να συμπορευτείς στην αιώνια  βασιλεία του Θεου(για τους πολύ φαντασιόπληκτους!!). Εδώ λοιπόν αρχίζει μια μάχη μεταξύ του « καλού και του κακού». Έρχονται οι αμφιβολίες για το αν ειμαι άρρωστος ή δαιμονισμένος,, αν πρέπει να πάω στον ιερέα να με κάνει καλά ή σε κάποιο «πιο ειδικό»? Οι σκέψεις πλανώνται πάνω από ένα σύννεφο γεμάτο μίσος, θλίψη, απογοήτευση και τελικά οδηγούν στη λάθος έξοδο, δηλαδή να στρέφεσαι κόντρα στη φύση σου και σε αυτό που γεννήθηκες. Να προσπαθείς να αλλάξεις κάτι που δε μπορείς και  να μισείς άλλους ομοφυλόφιλους γιατί τους θεωρείς ένα «λάθος» που στην ουσία είσαι και εσύ ένα από αυτούς.
¹Πηγή από wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Blessing_of_same-sex_unions_in_Christian_churches
Συνέπειες της μη αποδοχής τη ταυτότητας  στο άτομο, λόγω  της μη αποδοχής του από την εκκλησία.
Η μη αποδοχή της ταυτότητας  λόγω της εσωτερικευμένης ομοφοβίας που το διακατέχει, δυστυχώς έχει αρνητικές συνέπειες για το άτομο αυτό. Πολλοί ομοφυλόφιλοι μετά από πολλές και αλλεπάλληλες εσωτερικές συγκρούσεις για το αν είναι άρρωστοι, αμαρτωλοί, ανώμαλοι κ.ο.κ βρίσκουν τη λύση στην αυτοκτονία. Μη μπορώντας να αντέξουν το βάρος της ταυτότητας τους καταφεύγουν εκεί. Κυρίως όταν τα άτομα αυτά έχουν μεγαλώσει  σε περιβάλλον κοντά στην εκκλησία και αυτά που ακούνε για τους ομοφυλόφιλους είναι μόνο αρνητικά, τότε το ίδιο το άτομο νιώθει και αρνητικά για αυτό που είναι. Κάποιοι προσπαθούν να «αλλάξουν» αλλά δε τα καταφέρνουν διότι αυτό δεν είναι μια παροδική κατάσταση ή μια ίωση. Αυτό είναι η ταυτότητα τους και έτσι γεννήθηκαν. Δυστυχώς δε σκέφτονται όλοι έτσι, γι’ αυτό και μη μπορώντας άλλο αυτό το πόλεμο συναισθημάτων και σκέψεων καταφεύγουν στο να κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας.
Stephan Kapellas
Πηγές:
1) Wikipedia
2) tvxs.gr