Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τελικά gay γεννιέσαι ή γίνεσαι;

ImageΓεννιεσαι λεει η επιστημη αλλα δεν ειναι απολυτως σιγουρη.



Ο σεξουαλικός προσανατολισμός σχετίζεται με βιολογικούς παράγοντες που διαμορφώνονται από τη γέννα, υποστήριξαν ερευνητές στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο Νευρολόγων που έγινε στη Λισαβόνα. Ο νευρολόγος Τζερόμ  Γκόλντστάιν είπε στους 3 χιλιάδες νευρολόγους του Συνεδρίου ότι η σεξουαλική κλίση, δηλαδή η ετεροφυλοφιλία και η ομοφυλοφιλία, χαρακτηρίζονται πλέον έμφυτες και όχι επίκτητες, δεν οφείλονται δηλαδή σε εξωγενείς παράγοντες. «Η ομοφυλοφιλία είναι το πιο κοινό πράγμα στο ζωικό βασίλειο, αφού το κάνουν σχεδόν όλα τα ζώα, από τις μέλισσες και τα πουλιά, μέχρι τα δελφίνια και τους πιθήκους, πιθανόν να το κάνουν και οι ψύλλοι», υποστήριξε ο δρ Γκόλντσταϊν.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα είναι και αυτό των πιγκουίνων , όπου άτομα του ίδιου φύλου κάνουν διά βίου σχέσεις ενώ οι πίθηκοι μπονόμπο είναι πλήρως bisexual.  "Όλα αυτά τα παραδείγματα από τα μέλη του ζωικού βασιλείου, καταμαρτυρούν πως η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αμάρτημα απέναντι στην ίδια τη φύση", κατέληξε ο Γκόλντστάιν που είχε και την υποστήριξη του Κάζι Ραχμάν, λέκτορα Γνωσιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου ο οποίος  τόνισε: «Κατά την άποψή μου, εάν είσαι ομοφυλόφιλος, έχεις γεννηθεί ομοφυλόφιλος». Πάντως μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάποια κοινή παραδοχή για την αιτία που ένας άνθρωπος αναπτύσσει ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης χρησιμοποιώντας μαγνητικούς τομογράφους  μέτρησης της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο,  έχουν ήδη βρει διαφορές στο μέγεθος της αμυγδαλής, που παίζει ένα σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές αντιδράσεις. Οι εγκέφαλοι των ομοφυλοφίλων ανδρών έμοιαζαν με  αυτούς των ετεροφυλόφιλων γυναικών και των ομοφυλόφιλων γυναικών έμοιαζαν με αυτούς  των ετεροφυλόφιλων ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου